Podcast Blog’en podcast,Uncategorized Podcast ” På spor af livet”

Podcast ” På spor af livet”

Jeg hørte Podcasten “Genstart” hvor afsnittet På spor af livet var rigtig spændende.

Eske Willerslev havde som ung studerende ikke adgang til sjældne og gamle fund som hår og knogler fra udgravninger. En dag sad han i parken og tænkte over hvor DNA’en forsvinder hen fra træer, blade, dyr og eskrementer. Er det bare væk eller er der noget tilbage? Han tog til Grønland for at finde DNA fra jord i permafrost. En analyse viste et væld af træer, dyr der har levet i nord grønland før sidste istid. Dengang var det op til 19 grader varmere end i dag og et spændende dyreliv. Han fandt ud af at der er ramponerede men brugbare DNA spor som er 2 mio år gamle. Næste skridt er at gensplejse nutidens korn med de hårdføre træers DNA. fra før istiden for at skabe afgrøder der kan modstå klimaforandringerne.

Lyt selv episode 613 her:

Lyt til podcast nr 613 – På sporet af livet Tue, 03 Jan 2023

Gå til forsiden

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Post